El Açması Gül Böreği
El Açması Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5.5 su bardağı un (un ölçüsü unu kalitesine nazaran değişebilir denetimli eklenmeli )
El Açması Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt tuz ve unu karıştırma kabına alalım pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım, daha sonra bezelere ayırıp, üzerini poşet ile kapatalım 15 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra bezeleri tek tek unlayıp 35*35cm büyüklükte açalım oklava yada merdane hangisine eliniz yatkınsa onunla açın derim.
- Bütün bezeleri açtıktan sonra tavayı ocağa alıp uygunca ısıttıktan sonra lavaşı üzerine koyup 40 saniye sonra çevirelim.
- Daha sonra tekrar bekleyip 40 saniye çevirelim üç kez bu süreci yaptıktan sonra lavaşı kenara alalım bütün lavaşları bu biçimde pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 💫
El Açması Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















