El Açması Gül Böreği

El Açması Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5.5 su bardağı un (un ölçüsü unu kalitesine nazaran değişebilir denetimli eklenmeli )

El Açması Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt tuz ve unu karıştırma kabına alalım pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım, daha sonra bezelere ayırıp, üzerini poşet ile kapatalım 15 dakika dinlendirelim.
  2. Daha sonra bezeleri tek tek unlayıp 35*35cm büyüklükte açalım oklava yada merdane hangisine eliniz yatkınsa onunla açın derim.
  3. Bütün bezeleri açtıktan sonra tavayı ocağa alıp uygunca ısıttıktan sonra lavaşı üzerine koyup 40 saniye sonra çevirelim.
  4. Daha sonra tekrar bekleyip 40 saniye çevirelim üç kez bu süreci yaptıktan sonra lavaşı kenara alalım bütün lavaşları bu biçimde pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 💫

El Açması Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye
Pandispanya
Kıymalı Pırasalı Gül Böreği Tarifi
Tavada Tek Kişilik Waffle
5 Dakika Topları
Trileçe
Hdabla | © 2025 |