El Açması Börek (Oklavasız)

El Açması Börek (Oklavasız) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 4,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ara katlara sürmek için;

  • 100 gram margarin/tereyağ
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Kıymalı iç harç;

  • 350 gram kıyma
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (az olursa biraz daha ekleyelim)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 silme çay kaşığı toz şeker

El Açması Börek (Oklavasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tavaya sıvı yağ alalım kıymamızı ekleyip kavuralım.
  2. Tane tane olan kıymayı küp küp doğranmış soğanı ve şekeri ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Tuz ve karabiberinide ekleyip kapatabiliriz altını.
  4. Hamur için suyumuz ılık olacak içine tuzu ekleyip biraz karıştırdıktan sonra unu azar azar ek edelim.
  5. 4 bardak undan sonra temkinli olalım.
  6. Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur yoğuralım.
  7. Ben tezgaha un serpip 8 bezeye ayırdım lakin bunu daha az da yapabilirsiniz.
  8. 6 ülkü olan benim masam küçük oldugu için 8 yaptım.
  9. Bezelere ayırdıktan sonra bi 20 dk dinlendirelim.
  10. Margarini kısık ateşte eritelim ocağı kapatalım sıvı yağı ekleyelim.
  11. Dinlenen hamurları merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım ortalarına yağ sürelim üst üste yerleştirip yarım saat dinlendirelim.
  12. Daha sonra hamurları tek tek yavaş yavaş çekerek açalım yırtılması hiç sorun değil. Ortasına istediğimiz harcı koyup rulo yapalım. İsterseniz benim üzere tek tek yapabilir yada tepsiyi dolduracak formda bütün yapabilirsiniz.
  13. Üzerine kapta kalan yağı sürelim 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim.

El Açması Börek (Oklavasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Düdüklü Tencerede Barbunya
Yumuşacık Çilekli Yaz Pastası
Bayburt Usülü Yaprak Mantı
Beşamel Soslu Kabak Sandal
Magnolia ( Tam Kıvamında )
Hdabla | © 2025 |