El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 6 su bardağı un
İç harç için;
- 6 adet patates
- 1 adet soğanı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Baharat
Üstü için;
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı süt
El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- 6 adet patates kaynatıp eziyoru, 1 adet soğanı, salça ve baharatla kavurup ekliyoruz.
- Kabımıza su ,süt ,mayayı ekleyip karıştırıyoruz, güzelce etkin hale getiriyoruz mayayı.
- Daha sonra geri kalan materyalleri ekleyip hamuru yoğuruyoruz .
- Unu bir kısmını daha sonra ise bir kısmını ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Mayalanmasını bekleyip, 10 beze olacak ayırıp biraz daha dinlendiriyoruz.
- Daha sonra tek tek oklava yardımı ile açıp daha sonra açtığımız hamurları tek tek yağlayıp katlıyoruz.
- Daha sonra tek tek yağlayıp katladığınız hamuru oklava yardımı ile tepsi ölçüsüne nazaran açıp iç harcını ekleyip rulo formunda döndürüp yan yana diziyoruz.
- 1 adet yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sütü karıştırıp üzerine sürüp susam ekleyin.
- 190 derece de 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz.
El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

