El Açması Börek

El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 6 su bardağı un

İç harç için;

  • 6 adet patates
  • 1 adet soğanı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Baharat

Üstü için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı süt

El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 6 adet patates kaynatıp eziyoru, 1 adet soğanı, salça ve baharatla kavurup ekliyoruz.
  2. Kabımıza su ,süt ,mayayı ekleyip karıştırıyoruz, güzelce etkin hale getiriyoruz mayayı.
  3. Daha sonra geri kalan materyalleri ekleyip hamuru yoğuruyoruz .
  4. Unu bir kısmını daha sonra ise bir kısmını ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
  5. Mayalanmasını bekleyip, 10 beze olacak ayırıp biraz daha dinlendiriyoruz.
  6. Daha sonra tek tek oklava yardımı ile açıp daha sonra açtığımız hamurları tek tek yağlayıp katlıyoruz.
  7. Daha sonra tek tek yağlayıp katladığınız hamuru oklava yardımı ile tepsi ölçüsüne nazaran açıp iç harcını ekleyip rulo formunda döndürüp yan yana diziyoruz.
  8. 1 adet yumurta sarısı ve bir tatlı kaşığı sütü karıştırıp üzerine sürüp susam ekleyin.
  9. 190 derece de 30 dakika pişirmeye bırakıyoruz.

El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Kurulu Çiğ Köfte
Milföy Kuruvasan
İçli Köfte
İslim Kebabı
Un Helvası (Orijinal)
Çi Börek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet