El Açması Baklava
El Açması Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabarma tozu
- 1 ymk kaşığı sirke
- 7 çay bardağı un
- 1 fiske tuz
Açmak için;
- Nişasta
Üzeri için;
- 250 gram tereyağı
Şerbeti için;
- 5 bardak şeker
- 6 bardak su
- Limon
El Açması Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; un dışında bütün materyalleri alarak elimizle karıştıralım.
- Sonra unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Küçük bezeler alarak (erik büyüklüğünde) nişastayla açalım. Yaklaşık 40 tane beze çıkıyor.
- Bezeleri küçük yuvarlak açıp 10’ar 10’ar üst üste koyalım. Sonra toplam 4 tane çıkmış oluyor.
- Merdaneyle büyük yuvarlak olacak formda açalım. Yuvarlak tepsiye koyalım.
- Kenarlarındaki fazlalıkları keselim. 2 tane üst üste koyduktan sonra rondodan geçirildiğimiz cevizi her yere gelecek formda koyalım.
- Üzerine tekrar kalan iki katı tek tek koyalım kenarlarınızda keselim. Kestiklerimizi ince açarak ortalara koyalım. En son baklavayı dilimleyelim.
- Sonra erittiğimiz köpüğünüde aldığımız tereyağını baklavanın üzerine dökelim. Evvelden ısıtılmış 190 derece fansız alt üst ayar fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Üzeri düzgünce kızarmış olacak.
- Şerbeti içinde şeker ve suyu ocağa alalım. Şeker eriyene kadar karıştıralım. Şerbet kıvam alınca bir kaç damla limon sıkıp 5 dk daha kaynatalım. Sonra ocaktan alalım.
- İster şerbet sıcak tatlı soğuk olsun ister şerbet soğuk tatlı sıcak olsun. İstediğiniz biçimde yapabilirsiniz. 2-3 saatte şerbetini yeterlice çekecektir. Afiyet olsun☺️
El Açması Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











