El Açması Baklava

El Açması Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Diğer gereçler;
- Açarken buğday nişastası
- 200 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- İstenilen ölçüde ceviz
El Açması Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için tüm materyalleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuralım. Hamuru 4 eşit modüle bölelim.
- Böldüğünüz her kesimden 10 ar adet beze elde edeceğiz. Üzerini streç sinemayla kapatıp 35-40 dakika dinlendirelim.
- Bu ortada şerbetini hazırlayalım. Şeker ve suyu tencereye alalım ve 1 dilim limon ekleyim. 25 dakika kaynatalım.
- Şerbeti kıvamlı olsun. Sonra tereyağını eritelim ve ılıması için bekletelim. Bezelerinizi nişasta serperek pasta tabağı büyüklüğünde açalım.
- Aralarına bol bol nişasta serpelim ki yapışmasın. 5 adet olunca üst üste koyup hepsini birlikte merdane ve oklava ile açalım.
- Toplamda 8 kat olacak tatlı. 5 erli açtığımız yufkaları tepsimize dizelim her kata ceviz koyabilirsiniz.
- Baklavamızı keselim. Erittiğimiz tereyağını süzgeçle köpüklerini süzelim ve sıvı yağı ekleyelim. Baklavamızın üzerine eşit dağıtalım.
- 170 derece de ısıtılmış fırınımızın en alt rafına koyun 1-1. 5 saat denetimli bir halde pişirin. Yanacak diye korkmayın iç katmanları düzgünce pişsin.
- Fırından çıkardıktan sonra birinci sıcaklığı geçince 4-5 dakika sonra ılıyan şerbeti dökün. 2-3 saat sonra tüketebilirsiniz.
(üzerini istediğiniz halde süsleyebilirsiniz). Afiyet olsun.
El Açması Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
