El Açma Sosyete Mantısı

El Açma Sosyete Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru:

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 3 çay bardağı un

İç harcı:

  • 10 yemek kaşığı kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 5-6 kısım maydanoz

Yoğurdu:

  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı tuz

El Açma Sosyete Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyalleri takılarak hamur yoğrulur ve 5 beze yapılıp üzeri örtülür.
  2. Diğer tarafta kıyma tavada suyunu çekene kadar kavrulur.
  3. Akabinde içine küçük doğranmış soğan eklenir.
  4. Baharat, tuz ve maydanozda eklenerek bir kaç sefer karıştırılarak soğuması için kenara alınır.
  5. Rendelemem sarımsak yoğurda eklenerek tuz ek edilir ve karıştırılır.
  6. Sos için salça, baharat ve tuz yağda bir kaç dakika kavrularak, üzerine su eklenir ve bir kaç kaynamadan sonra altı kapatılır.
  7. Dinlenen hamurlar büyükçe ince açılır ve ortadan ikiye bölünür.
  8. Yarım yufkanın geniş kısmına kıyma harcından konarak kıvrılır, rulo yapılır ve gül biçiminde dolanan börekler kağıt serili tepsiye dizilir. Fotoğraftaki üzere.
  9. Üzerine zeytinyağı sürülen börekler evvelden ısıtılmış 200 dereceli fırının orta kısmında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  10. Böreklerin üzerine yoğurt ve sos konarak servise sunulur.Afiyet olsun.

El Açma Sosyete Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayalı Pişi (Mayalı Hamur Kızartması)
Zeytinyağlı Börülce Salatası
Balık Biber Turşusu
Belen Tava – Dana Eti İle (Videolu)
Fındıklı Kurabiye
Nohut Ekmeği
Hdabla | © 2025 |