Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et

Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ taze yeşil soğan
- 5 kol taze nane
- 300 gram dana yada kuzu eti
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 silme çay kaşığı zencefil
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı kese yoğurdu yada süzme yoğurt
- 1 adet limon et suyu
Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben dana eti kullandım kuzu eti kullanacaksanız direk yağda kavurup, üzerine yeşil soğanları, naneyi ek edip kavurup o formda yapabilirsiniz etin kendi suyunu kullanmak püf noktası ayrıyeten kişi sayısına nazaran materyalleri artırabilirsiniz.
- Öncelikle etimi kuşbaşı olacak halde doğrayıp, 1 buçuk su bardağı ile haşlayın ortada üzerindeki köpükleri alın.
- Su azalmaya başlayınca direk kepçe yardımı ile suyu bir yere aktarın tenceremize yağlarımızı alıp, kavuralım akabinde taze soğanlarımızı ve naneyi katıp 3 dk daha kavurun.
- Etin suyuna 1 su bardağı ılık su ek edip, damak tadınıza nazaran tuz karabiber kimyon ve zencefil atıp, tencereye aktarın üzerine bir tabak kapatıp kısık ateşe alın 20 dakika bu biçimde pişirin.
- Daha sonra tabağı alın suyunu ve pişip pişmediğini denetim edin, pişmemişse az ölçüde su ek edin pişmişse 2 yemek kaşığı süzme yada kese yoğurduna 1 limon sıkıp, yemeğe ek edin bu biçimde 10 dakika pişirin. Afiyet olsun😇
Ekşili, Zencefilli, Yeşil Soğanlı Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


