Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı salça
- Limon tuzu
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Nane
- Tuz
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yağda soğanı, akabinde biberi kavuralım. (önce soğanı sonra zeytinyağı koyalım yağımız yanmasın).
- Salçamızı ekleyelim biraz kavurduktan sonra mercimekleri ekleyelim.
- Domatesleri ekleyip kavuralım.
- Suyumuzu tuz,karabiber, nane ek edelim.
- Mercimeklerin pişmesine yakın eriştemizi ekleyelim.
- Son olarak ekşinizi ekleyip kapatalım afiyet olsun.
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








