Ekşili Köftesi (Palu)
Ekşili Köftesi (Palu) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kıyma
- 750 gram bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 yumurta
- Tuz
- Reyhan
Haşlamak için;
- Yarım kilo sumak
- 2 litre sıcak su
Doldurmak için;
- Küçük soğan
- Kuru biber
Ekşili Köftesi (Palu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sumağı bir gece evvelden sıcak sıcak suda bekletiyoruz sonraki gün sumağı süzüp, suyu ocağa koyup, kaynamaya bırakıyoruz.
- Köfte için; gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, yoğuruyoruz, yarısını sıkma köfte biçiminde form verip, öteki yarısını biberleri ve soğanları haşlıyoruz.
- Soğanların altını ve üstünü haşlamadan evvel kesiyoruz ki rahat çıksın.
- Haşlanan soğanların içini çıkarıp dolduracak biçimde hazırlıyoruz ve dolduruyoruz.
- Kaynayan sumak suyunun içine atıp, 15 dakika pişmeye bırakıyoruz sıcak sıcak servis ediyoruz serinde yiyebilirsiniz .
Not:Ekşi isterseniz kaynayan suyun içine limontuzu ekleyebilirsiniz ekşi sevme düzeyinize nazaran ayarlayabilirsiniz. Engine daha pembe istiyorsanız kuru reyhan’ı kaynatıp süzebilirsiniz suyuna.
Ekşili Köftesi (Palu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















