Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı

Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane kabak (Maraş kabağı)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşil biber
  • 4 -5 tane domates varsa el üretimi konservede olur
  • 1 baş sarımsak
  • Sumak ekşisi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kurunane

Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dilerseniz etli yapabilirsiniz.
  2. Soğan ve biberi doğrayıp kavuruyoruz.
  3. Sonra salçayı ek edip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  4. Ardından nohutu ve temizledigimiz küp küp doğradığımız kabağı ekleyip kavuruyoruz.
  5. Ardından doğradığımız domatesi yada konserveyi ekliyoruz.
  6. Sonra suyunu tuzunu ek edip ağzını kapatıyoruz.
  7. Kabak pişerken sarımsağı ezip tavaya alıyoruz üzerine yağ koyup ocağa alıyoruz biraz kavurunca üzerine nane ve pul biberi ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.
  8. Kabak pişince üzerine tavadaki sarımsağı ekliyoruz ve damak zevkinize nazaran sumak ekşisi ekliyoruz.

Yapanlara şimdiden afiyet olsun.

Dilerseniz yanına bulgur pilavı yapabilirsiniz çok yakışıyor.

Ekşili Kabak (Maraş Usulü) Et kabağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kupta İki Renkli Tatlı
Çocuklar İçin Sağlıklı Muhteşem Puding
Kumru
Ev Yapımı Açma Börek
Pamuk Poğaça
Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet