Ekşili Kabak Kavurması

Ekşili Kabak Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yeşil kabak
- 2 adet büyük kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
- Yarım tatlı kaşığı sumak tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4-5 adet limon tuzu (tane)
- Biraz sıcak su (az pişirmek için)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Ekşili Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları iri küp doğrayalım, sıvı yağda güzelce kavuralım ,alaca soyup küp doğradığımız kabakları katıp onları da kavuruyoruz.
- Sarımsak doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Salça,toz biber,sarımsak tozu, sumak,tuz,limon tuzu katıp düzgünce hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Kaynatmış olduğumuz az suyu ekleyip yaklaşık 20 dk 30 dk suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Ekşili Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



