Ekşili Bamya (Zeytinyağlı)
Ekşili Bamya (Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase kuru bamya
- 1 su bardağı nohut
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet limon
- 2/3 adet kuru domates
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
Ekşili Bamya (Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyu alıp, kaynamaya bırakalım kaynayan suyun içine bamyaları ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar kaynatalım yumuşayan bamyaları süzelim.
- Tencereye nohut ve salçayı alalım, üzerine 3 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya bir limon suyu ve sarımsağı ezip, ek edelim bir taşım daha kaynatalım.
- Kaynayan suya bamyaları atıp, karıştırmadan kısık ateşte 5/6 dakika daha kaynatalım. Afiyet olsun.
Ekşili Bamya (Zeytinyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














