Ekşili Bamya (Zeytinyağlı)

Ekşili Bamya (Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase kuru bamya
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet limon
  • 2/3 adet kuru domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Ekşili Bamya (Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu alıp, kaynamaya bırakalım kaynayan suyun içine bamyaları ekleyelim ve yumuşayıncaya kadar kaynatalım yumuşayan bamyaları süzelim.
  2. Tencereye nohut ve salçayı alalım, üzerine 3 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım. Kaynayan suya bir limon suyu ve sarımsağı ezip, ek edelim bir taşım daha kaynatalım.
  3. Kaynayan suya bamyaları atıp, karıştırmadan kısık ateşte 5/6 dakika daha kaynatalım. Afiyet olsun.

Ekşili Bamya (Zeytinyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Tavuk Haşlama
Fırında Nefis Bol Mozarela Peynirli Sebzeli Dolma
Bebek Kilo Aldırıcı Kahvaltı
Kadife Tatlısı
Düdüklüde Etli Kuru Fasülye
Kıymalı Dürüm (Tadına Doyum Olmayan Dürüm)
Hdabla | © 2025 |