Ekşi Tatlı Soslu Tavuk

Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tavuk göğsü
  • Susam

Pane için:

  • 2 yumurta
  • 65 gram un
  • 60 gram mısır nişastası
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
  • 60 ml su

Sos için:

  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı sirke
  • 100 ml su

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüsü iri iri kesin. Pane için, bir kapta bütün gereçleri ekleyip karıştırın. İçine tavuğu ekleyin uygunca karıştırın.
  2. Bir tavaya ayçiçek yağı ekleyin, ısıtın ve her iki taraftan tavuğu 8-10 dakika kızartın, tavadan alın.
  3. Sos için; başka bir tavaya bütün gereçleri ekleyin ve kaynatın, içine tavukları ekleyin, yeterlice karıştırın ve bir kaç dakika pişirin, üzerine susam serpin. Pilav yahut makarna ile servis yapın. Afiyet olsun.

Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sodalı Tepsi Böreği
Glütensiz Ekmek
Köz Patlıcanlı Beyti Kebabı
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Mısırlı Hotdog
Zeytinyağlı Enginar
Hdabla | © 2025 |