Ekşi Tatlı Soslu Tavuk
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram tavuk göğsü
- Susam
Pane için:
- 2 yumurta
- 65 gram un
- 60 gram mısır nişastası
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
- 60 ml su
Sos için:
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 100 ml su
Kızartmak için:
- Ayçiçek yağı
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsü iri iri kesin. Pane için, bir kapta bütün gereçleri ekleyip karıştırın. İçine tavuğu ekleyin uygunca karıştırın.
- Bir tavaya ayçiçek yağı ekleyin, ısıtın ve her iki taraftan tavuğu 8-10 dakika kızartın, tavadan alın.
- Sos için; başka bir tavaya bütün gereçleri ekleyin ve kaynatın, içine tavukları ekleyin, yeterlice karıştırın ve bir kaç dakika pişirin, üzerine susam serpin. Pilav yahut makarna ile servis yapın. Afiyet olsun.
Ekşi Tatlı Soslu Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













