Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi

Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış iri kuru fasülye
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı pancar
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 6/7 tane kornişon turşu
Sosu için;
- 2yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon suyu
- 1’er çay kaşığı kimyon
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için;
- Maydanoz
- Nar
Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulye pancar ve havuç dışındaki zerzevatları doğrayın.
- Pancar ve havucu rendeleyin.
- Sosu için;Sarımsağı rendeleyip geri kalan materyalleri ekleyip karıştırın.
- Bütün gereçleri karıştırıp üzerini maydanoz ve nar ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 🌸🌸.
Ekşi Tatlı Fasülye Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




