Ekşi Mayalı Ekmekten Ev Yapımı Ekmek Kadayıfı

Ekşi Mayalı Ekmekten Mesken Üretimi Ekmek Kadayıfı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ekşi mayalı bayat ekmek

Ekmeğe sürmek için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un

Tatlının tek katınin şerbeti için :

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 ince dilim limon

Ekşi Mayalı Ekmekten Mesken Üretimi Ekmek Kadayıfı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmeği kabukları soyalım ,ortadan ikiye keselim.
  2. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  3. Suyu unla güzelce çırpalım ,üzerine sürelim hoş kızarması için evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede denetim ederek iki tarafını da kızartalım.
  4. Sonra soğumaya bırakalım. Bir gün ekmek kadayıfı bekletelim.
  5. Ertesi gün serbeti için tencereye serbet materyalleri koyalım ,şeker erisin karıştıralım.
  6. Sonra 10 dk bu halde pişirelim. Ocağın altını kapatalım.
  7. Tatlının bir tek katı çeşmede güzelce her tarafı ıslayalım.
  8. Fırın tepsisine koyalım, şerbet üzerine dökelim.
  9. Orta ateşte çevire çevire şerbetle birlikte pişirelim.
  10. Sonra servis tabağına alalım.
  11. Arzuya nazaran dondurma kaymak, fındık ,fıstık ile tüketebiliriz afiyet olsun.

Not; tatlının iki katını yapacaksanız şerbetin ölçüsünü artırın bu şerbet ölçüsü tek katı için.

Ekşi Mayalı Ekmekten Mesken İmali Ekmek Kadayıfı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Dutlu Muzlu Muhallebi (8+ Ay)
Portakallı İrmik Tatlısı
Airfry’da Sebzeli Çupra (Omega 3 Deposu-Pcos Dostu)
Kabak Oturtma
Kokanta Usulü Karalahana Turşusu
Belen Tava (Beyaz Etli)
Hdabla | © 2025 |