Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan)
Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan) Tanımı İçin Malzemeler
Ön hamur için:
- 100 gram eksi maya (aktiv olmalı)
Ana hamur için:
- 900 gram un
- 580 gram su
- 2 gram kuru maya
- 20 gram tuz
- İki buz küpü
Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, su ve toz maya hafif karıştırılır, üzerini kapatıp 30 bekletilir.
- Eksi maya ve tuz ek edilir, makinede 8 dakika yoğurdum.
- İki saat oda sıcaklığında hafif zeytinyağlı bir tepside bekletilir, bu kademede iki kez çekilip katlanılır, birincisi 30 uncu dakikada, ikincisi 75 dakika sonra.
- Bu müddetten sonra hamura hal verilir. Dikkat edin, fazla ezmeyin, içindeki hava çıkmasın.
- Bol unlu bir sepetine alınır ve 60 – 90 dakika bekletilir.
- Fırını 250 dereceye alıp, içine tencerenizi koyun. En az bir 20 dakika ön ısınma olsun.
- Sepetteki hamuru pişirme kağıdı üzerine alıp, ortasına bir kesik atin. Sıcak tencerenin içine koyun, iki buz küpü de tencerenin içine atin. Kapağını kapatıp fırına sürün.
- 10 dakika sonra fırının ayarını 210 a düşürün, toplam 50 dakika pişecek. Daha fazla kızarmasını istiyorsanız, kapağını açıp biraz daha fırında tutabilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Eksi Maya Ekmeği (1 Kilo Undan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




















