Ekonomik Triliçe Tarifi

Ekonomik Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
Triliçe pasta keki için:
- 4 adet yumurta oda (sıcaklığında olsun)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin
- 1.5 su bardağı un
- 1 fiske tuz (yumurta akını köpürtmesi için)
Süt şerbeti için;
- 4 su bardağı süt
- 1 paket krema (200 ml)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Karamel için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Ekonomik Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın,yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın,ılık suyu ek edip yeterlice çırpın kabartma tozu, unu havadan eleyerek ilave edin vanilini ekleyin, güzelce karıştırın.
- Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek periyotta güzelce çırpın.
- Önceden yaptığınız kek karışımına ek edip spatula ile karıştırıp altına yağlı kağıt serilmiş, kare büyük borcama dökün, hafif hafif tezgaha bir kaç kez vurun içindeki hava kabarcıkları üst çıksın.
- Kekimizi evvelden ısıtılmış 160 derece fırında evvel 20 dakika pişirin sonra 180 dereceye getirip üzeri hafif kızarana kadar pişirin ( benim kekim 35 dakikada pişti).
- Piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan keki borcamdan çıkarın fırın kağıdından ayırın ,her tarafına kürdan batırın tekrar borcama yerleştirin.
- Üzeri için süt,krema ve toz şekeri düzgünce karıştırın trileçe kekinizin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek dökün ve buzdolabına kaldırın.
- Karameli için şekeri tencereye alın ortada karıştırarak eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar yeterlice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ).
- Üzerine tereyağını ek edip güzelce karıştırın evvel 1 su bardağı suyu ek edip karıştırın.
- Şeker büsbütün eriyince başka bir kasede nişasta ve 1 su bardağından 2 parmak eksik suyu çırpın kaynayan karamele ek edin bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın.
- Karamel ılık olduğunda trileçenin üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet olsun.
Ekonomik Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










