Ekonomik Triliçe Tarifi

Ekonomik Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

Triliçe pasta keki için:

  • 4 adet yumurta oda (sıcaklığında olsun)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 fiske tuz (yumurta akını köpürtmesi için)

Süt şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Karamel için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı + 1 su bardağından 2 parmak eksik su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Ekonomik Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın,yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın,ılık suyu ek edip yeterlice çırpın kabartma tozu, unu havadan eleyerek ilave edin vanilini ekleyin, güzelce karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek periyotta güzelce çırpın.
  3. Önceden yaptığınız kek karışımına ek edip spatula ile karıştırıp altına yağlı kağıt serilmiş, kare büyük borcama dökün, hafif hafif tezgaha bir kaç kez vurun içindeki hava kabarcıkları üst çıksın.
  4. Kekimizi evvelden ısıtılmış 160 derece fırında evvel 20 dakika pişirin sonra 180 dereceye getirip üzeri hafif kızarana kadar pişirin ( benim kekim 35 dakikada pişti).
  5. Piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın pişen ve soğuyan keki borcamdan çıkarın fırın kağıdından ayırın ,her tarafına kürdan batırın tekrar borcama yerleştirin.
  6. Üzeri için süt,krema ve toz şekeri düzgünce karıştırın trileçe kekinizin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek dökün ve buzdolabına kaldırın.
  7. Karameli için şekeri tencereye alın ortada karıştırarak eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar yeterlice karıştırın ve tekrar ocağa alın ( dikkat edin yakmayın ).
  8. Üzerine tereyağını ek edip güzelce karıştırın evvel 1 su bardağı suyu ek edip karıştırın.
  9. Şeker büsbütün eriyince başka bir kasede nişasta ve 1 su bardağından 2 parmak eksik suyu çırpın kaynayan karamele ek edin bir kaç dakika kaynatıp ocaktan alın.
  10. Karamel ılık olduğunda trileçenin üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet olsun.

Ekonomik Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Hamurdan 6 Çeşit Kurabiye
Bayatlamayan Çıtır Patates Böreği Tarifi: Maden Suyu Ve Lezzetli Sosla Fark Yaratın! (Videolu)
Ispanaklı Gül Böreği
Rulo Poğaça
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Güneş Poğaça
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet