Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Usulü Harika Umaç Tarifi
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Tarzı Mükemmel Umaç Tanımı İçin Malzemeler
Ekmek için:
- Yarım bayat 4 adet ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tutamdam biraz fazla tuz
Sarımsaklı yoğurt için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- Bir tutam tuz
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Metodu Mükemmel Umaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ekmekleri doğrayın: bayat ekmekleri küçük küpler hâlinde doğrayın.
- Kavurun: teflon bir tavaya tereyağı ve ayçiçek yağını alın.
- Yağ eridikten sonra ekmekleri ekleyin.
- Orta ateşte, ekmekler altın rengi alıp çıtırlaşana kadar karıştırarak kavurun.
- Sürekli karıştırmaya çalışın, yanabilir.
- Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın: yoğurdu bir kaseye alın.
- İçine ezilmiş sarımsağı ve bir tutam tuzu ekleyip güzelce karıştırın.
Ekmeklerinizi Değerlendireceğiniz Sivas Yordamı Olağanüstü Umaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











