Ekler Tarifi (En Lezzetli Garanti Tarif)

Ekler Tanımı (En Lezzetli Garanti Tarif) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 parmak fazla un
- 3 adet yumurta
İç dolgusu için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
Üzeri için
- 160 gram pul yada kaliteli sütlü yada bitter çikolata
Ekler Tanımı (En Lezzetli Garanti Tarif) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle muhallebi için tencereye 4 su bardağı süt, 1 su bardağından 1 parmak eksik un, bir su bardağından 2 parmak eksik şeker ocağa alınır ve daima olarak karıştırılarak orta ateşte kaynayana kadar pişirilir.
- Altı kapatılan muhallebinin üzerine vanilya ve tereyağı eklenir tekrar karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Üzerine streçle hava almayacak bir biçimde kapatın yani streci kremanın üstüne yapıştırın mutlaka tencereye değil direkt kremaya temas etsin.
- Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi dolaba kaldırın yaklaşık 1 saat dinlendirin .
- Bu sırada hamuru için 125 gram tereyağı, 1 su bardağı su ocağa alınır ,orta ateşte kaynatılır ve üzerine 1 su bardağından 1 parmak fazla un üzerine ek edilip süratlice karıştırılır ve 1 dakika sonra ocaktan alınır .
- Oda oda sıcaklığına geldikten sonra yumurtalar teker teker kaşık yardımıyla yedirilir burada muhakkak mikser ya da blender kullanmıyoruz yoksa hamurun yapısını bozuyor.
- Teker teker yumurtaları ek ettikten sonra sıkma torbasına yerleştirdiğimiz hamurumuzu ucunu bir santim kadar kesiyoruz.
- Yaklaşık beş cm uzunluğunda form vererek evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35 -40 dakika kadar pişiriyoruz, burada denetimli olun birtakım fırınlar daha süratli pişiriyor.
- İlk 25 dakika fırını açmayın sonrasında denetimli bir halde açarak üzeri pembeleştiğinde fırını kapatın ve 5 dk boyunca çıkarmayın.
- Bu sırada soğuyan muhallebinin üzerine bir paket kremşantiye ek ettikten sonra mikser yardımıyla yaklaşık üç 4 dakika çırpın ekler hamurlarınız soğuduktan sonra tekrar krema sıkma torbasıyla eklerleri yada bıçakla delerek ya da bıçakla ikiye keserek doldurun.
- Tekrar bir 15 dakika kadar dolapta bu halde beklesinler, bekleyen eklerleri buzdolabından alıp benmari tarzı erittiğimiz çikolataya bandıralım .
- İsterseniz üstünü fıstıklı süsleyebilirsiniz, ben bitter çikolatayla süslemelemeyi tercih ettim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun denerseniz fotoğraflarınızı benimle paylaşırsanız çok keyifli olurum☺️.
Ekler Tanımı (En Lezzetli Garanti Tarif) Fotoğraflı Yapılışı
