Ekler Tarifi (En Lezzetli Garanti Tarif)

Ekler Tanımı (En Lezzetli Garanti Tarif) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla un
  • 3 adet yumurta

İç dolgusu için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket kremşanti

Üzeri için

  • 160 gram pul yada kaliteli sütlü yada bitter çikolata

Ekler Tanımı (En Lezzetli Garanti Tarif) Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle muhallebi için tencereye 4 su bardağı süt, 1 su bardağından 1 parmak eksik un, bir su bardağından 2 parmak eksik şeker ocağa alınır ve daima olarak karıştırılarak orta ateşte kaynayana kadar pişirilir.
  2. Altı kapatılan muhallebinin üzerine vanilya ve tereyağı eklenir tekrar karıştırılır soğumaya bırakılır.
  3. Üzerine streçle hava almayacak bir biçimde kapatın yani streci kremanın üstüne yapıştırın mutlaka tencereye değil direkt kremaya temas etsin.
  4. Oda sıcaklığına gelen muhallebiyi dolaba kaldırın yaklaşık 1 saat dinlendirin .
  5. Bu sırada hamuru için 125 gram tereyağı, 1 su bardağı su ocağa alınır ,orta ateşte kaynatılır ve üzerine 1 su bardağından 1 parmak fazla un üzerine ek edilip süratlice karıştırılır ve 1 dakika sonra ocaktan alınır .
  6. Oda oda sıcaklığına geldikten sonra yumurtalar teker teker kaşık yardımıyla yedirilir burada muhakkak mikser ya da blender kullanmıyoruz yoksa hamurun yapısını bozuyor.
  7. Teker teker yumurtaları ek ettikten sonra sıkma torbasına yerleştirdiğimiz hamurumuzu ucunu bir santim kadar kesiyoruz.
  8. Yaklaşık beş cm uzunluğunda form vererek evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35 -40 dakika kadar pişiriyoruz, burada denetimli olun birtakım fırınlar daha süratli pişiriyor.
  9. İlk 25 dakika fırını açmayın sonrasında denetimli bir halde açarak üzeri pembeleştiğinde fırını kapatın ve 5 dk boyunca çıkarmayın.
  10. Bu sırada soğuyan muhallebinin üzerine bir paket kremşantiye ek ettikten sonra mikser yardımıyla yaklaşık üç 4 dakika çırpın ekler hamurlarınız soğuduktan sonra tekrar krema sıkma torbasıyla eklerleri yada bıçakla delerek ya da bıçakla ikiye keserek doldurun.
  11. Tekrar bir 15 dakika kadar dolapta bu halde beklesinler, bekleyen eklerleri buzdolabından alıp benmari tarzı erittiğimiz çikolataya bandıralım .
  12. İsterseniz üstünü fıstıklı süsleyebilirsiniz, ben bitter çikolatayla süslemelemeyi tercih ettim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun denerseniz fotoğraflarınızı benimle paylaşırsanız çok keyifli olurum☺️.

Ekler Tanımı (En Lezzetli Garanti Tarif) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Şehriyeli Yayla Çorbası
Etimek Tatlısı
Yalancı Boşnak Mantısı
Frambuazlı Cheesecake
Tavuk Dürüm
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet