Ekler Tadında Kedidili Pasta

Ekler Tadında Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • Süt (bisküvileri ıslatmak için)

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu (pakette yazandan 1 bardak eksik süt ile pişirelim böylelikle daha katı bir kıvam elde edebiliriz)

Üzeri için;

  • İnce çekilmiş ceviz

Ekler Tadında Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın kreması için küçük bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri alıp güzelce çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Ocağın altını açıp pasta kreması kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
  3. Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  4. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streç sinema ile örtüp 1 saat buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında beklerken daha katı bir kıvam alacaktır.
  5. Çikolata sosunu pakette yazan süt ölçüsünden 1 bardak eksik süt ile pişirelim.
  6. Kedidillerinin yarısını süte batırarak uygun bir tabağa dizelim.
  7. Dinlenen kremayı sıkma torbasına koyup kedidillerinin üzerlerine sıkalım.
  8. Kedidillerinin kalan yarısını da süt ile ıslatarak kremalı kedidillerinin üzerlerine yerleştirelim.
  9. Çikolata sosunu kedidili pastaların üzerlerine dökelim.
  10. Son olarak üzerlerine ince çekilmiş ceviz serpiştirerek süsleyelim.
  11. Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis edelim. Bu tatlı hem ekler hem de tek kişilik küçük pastalara benzedi. Hayli hafif ve lezzetli bu tatlıyı denediğinize pişman olmayacaksınız. Deneyenlere afiyet olsun. ❤️.

Ekler Tadında Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kivili Pasta
Yaz Salatası
Nokul
Tavuklu Pilav
Kabaklı Krep (Videolu)
Domatesli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |