Ekler Tadında Kedidili Pasta
Ekler Tadında Kedidili Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedidili bisküvi
- Süt (bisküvileri ıslatmak için)
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Çikolata sosu için;
- 1 paket hazır çikolata sosu (pakette yazandan 1 bardak eksik süt ile pişirelim böylelikle daha katı bir kıvam elde edebiliriz)
Üzeri için;
- İnce çekilmiş ceviz
Ekler Tadında Kedidili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tatlımızın kreması için küçük bir tencereye süt, un, nişasta ve toz şekeri alıp güzelce çırpma teli ile karıştıralım.
- Ocağın altını açıp pasta kreması kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocağın altını kapattıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Oda sıcaklığına gelene kadar karıştıralım ki üzeri kabuk tutmasın. Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streç sinema ile örtüp 1 saat buzdolabına kaldıralım. Buzdolabında beklerken daha katı bir kıvam alacaktır.
- Çikolata sosunu pakette yazan süt ölçüsünden 1 bardak eksik süt ile pişirelim.
- Kedidillerinin yarısını süte batırarak uygun bir tabağa dizelim.
- Dinlenen kremayı sıkma torbasına koyup kedidillerinin üzerlerine sıkalım.
- Kedidillerinin kalan yarısını da süt ile ıslatarak kremalı kedidillerinin üzerlerine yerleştirelim.
- Çikolata sosunu kedidili pastaların üzerlerine dökelim.
- Son olarak üzerlerine ince çekilmiş ceviz serpiştirerek süsleyelim.
- Buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis edelim. Bu tatlı hem ekler hem de tek kişilik küçük pastalara benzedi. Hayli hafif ve lezzetli bu tatlıyı denediğinize pişman olmayacaksınız. Deneyenlere afiyet olsun. ❤️.
Ekler Tadında Kedidili Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















