Ekler Pasta
Ekler Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 100gr tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 adet yumurta( yumurtanın büyüklüğüne nazaran değişir)
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 3,5 yemek kaşığı un
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 3 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti (en son krema soğuduktan sonra eklenecek)
Çikolata sosu;
- 200 gr çikolata
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Ekler Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krem şanti ve vanilya hariç kremanın materyallerini tencereye alıp fokurdamaya başlayana kadar çırpıyoruz.
- Fokurmaya başlayınca ocaktan alıp vanilyasını ek edip çırpıyoruz ve kremaya temas edecek formda üzerine buzdolabı poşeti kapatıyoruz
- . Soğuması için kenara alıyoruz.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi ek edip mutfak şefiniz varsa şefle yoksa blender yardımıyla 3-4 dakika pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz
- Hazır olduğunda buzdolabına kaldırıyoruz.
- Hamur için; tencereye koyduğumuz su kaynayınca tereyağı, şeker ve tuzu ek ediyoruz.
- Tereyağ eridikten sonra unu ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz hamur kıvamına gelince altını kısıp 2-3 dk kavuruyoruz.
- Ocaktan alıp soğuması bekliyoruz. Soğuyunca teker teker olacak biçimde yumurtaları ekleyerek çırpıyoruz. Ben 4 yumurta kullandım.
- Hamuru sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye istediğimiz uzunlukta sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 200derecelik fırında evvel 15 dk pişiriyoruz sonra fırının kapağını açmadan dereceyi 150ye indirip 20-25 dk daha pişiriyoruz.
- 200gr çikolata benmari metodu erittim ve çikolatayı inceltmek için 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı ekledim ( 50gr bitter çikolata kullanabilirsiniz ben konutta olmadığı için hepsini sütlü kullandım)
- Fırından alıp soğuyuca ortasına krema sıkıp benmari yolu erittiğimiz çikolataya banıyoruz. Zevkinize nazaran süsleyebilirsiniz👩🏻🍳🌸.
Ekler Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











