Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur)

Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 3 adet yumurta

Krema için;

  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı labne (tercihe göre)
  • Yarım su bardağı toz şeker

Üzerı̇ne;

  • Çikolata

Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ile suyu tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca içine 1 su bardağı unu ek ederek karış̧tıralım.
  2. Hamurumuzu 2-3 dakika pişirelim ve soğuması için kenara alalım.
  3. Soğuyan hamurumuza sırasıyla yumurtaları kıralım.
    (⁉️tek tek kırıp yedirelim ).
  4. Fırın tepsimizde 180 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
  5. Diğer yandanda kremayı hazırlayalım.
  6. Süt,ün,nisasta ve toz şekeri tenceremize alalım ve kıvam alana kadar pişirelim.
  7. Pişip soğuyan kremamıza labne ekleyip çırpalım.
  8. Pişen hamurumuzun ortasına kremamızı koyalım.
  9. Üzerinede bemmari tarzı çikolata sürerek servis edelim.Afiyet olsun❤️.

Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Dana Pöç (Kolay Lezzetli Sağlıklı)
Top Kek
Profiterol
Patatesli Hingel
Saten Kurabiye
Cevizli Tatlı Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet