Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur)

Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
Krema için;
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı labne (tercihe göre)
- Yarım su bardağı toz şeker
Üzerı̇ne;
- Çikolata
Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ile suyu tencereye alalım ve kaynamaya başlayınca içine 1 su bardağı unu ek ederek karış̧tıralım.
- Hamurumuzu 2-3 dakika pişirelim ve soğuması için kenara alalım.
- Soğuyan hamurumuza sırasıyla yumurtaları kıralım.
(⁉️tek tek kırıp yedirelim ). - Fırın tepsimizde 180 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
- Diğer yandanda kremayı hazırlayalım.
- Süt,ün,nisasta ve toz şekeri tenceremize alalım ve kıvam alana kadar pişirelim.
- Pişip soğuyan kremamıza labne ekleyip çırpalım.
- Pişen hamurumuzun ortasına kremamızı koyalım.
- Üzerinede bemmari tarzı çikolata sürerek servis edelim.Afiyet olsun❤️.
Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









