Ekler
Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı su
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı un
- 4 tane yumurta
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı dolu nişasta
- 1 yemek kaşığı dolu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
- 75 gram krem şanti
Üzerine;
- Bitter çikolata
- Beyaz çikolata
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel kremasını hazırlayalım. 5 yemek kaşığı şeker ,2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un ve sütü tencereye alıp hocaya koymadan evvel bir hoş karıştıralım sonra kaynayıp göz göz oluncaya kadar kısık ateşte pişirelim.
- Kenara almadan evvel tereyağını ve vanilyayı dök koyup eriyene kadar karıştıralım.
- Daha sonra kremayı soğuyana kadar buzdolabına koyup üzerine buzdolabı poşeti serip bekletelim.
- 2 saat dinlendirdikten sonra içine krem şanti döküp mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Geçelim hamuruna bir su su bardağı suyu tencereye alıp kaynatalım kaynayan suya tereyağını koyalım ikisi birlikte kaynamaya başlayınca ununu ek edip hoş homojen bir kıvam alana kadar kısık ateşte karıştıralım.
- Homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım pürüzsüz bir hale gelmesi gerekiyor 2-3 dakika daha karıştırıp tencereyi kapatalım.
- İyice soğuyan hamurun içine başka ayrı bir formda yumurtaları kırıp mikserle çırpalım daha sonra hamuru sıkma torbasına koyup diye tepsiye sıkıp parmağımızı ıslatıp hamuru düzeltip 180 derece fırında 40-45 dakika pişirelim .
- Hamuru pişirdikten sonra 20 dakika 25 dakika fırının kapağını yarım açık bırakıp içinden çıkarmayalım.
- Daha sonra hazırladığımız kremayı tekrar bir sıkma torbasıyla içine doldurup üzerlerini benmari yöntemi eritilmiş çikolatayı bulayıp servis edelim yiyen ve deneyenlere afiyet olsun.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







