Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük su bardağından 1 parmak eksik su (250 gr)
  • 1 büyük su bardağından 1 parmak eksik un (180 gr)
  • 110 gr tereyağı
  • 5 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

Pastacı kreması için;

  • 50 gr 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker (140 gr)
  • 1 büyük su bardağı süt (350 ml)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Suyu ve yağı ocağa alarak kaynamaya bırakalım. İçerisine bir tutam tuz bir tutam şeker ilave edebilirsiniz kaynayan suya unu ekleyerek hafif tabanına tutana kadar harcı daima karıştıralım.
  2. Hazırlamış olduğunuz hamuru soğumaya bırakın.
  3. Soğuyan hamura 5 adet yumurtayı başka bir yerde çırpın (omlet yapıyor gibi) yavaş yavaş bu yumurtayı hazırlamış olduğunuz soğuk hamura mikser yardımı ile büsbütün özdeşleşene kadar karıştırın.
  4. Hamuru bir sıkma torbasına doldurun tercihen torbanıza desenli duyda takabilirsiniz. Hamuru pişirmeden evvel buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  5. Hamuru eşit büyüklükte tepsinize aralıklarla sıkın 160 derece fanlı fırında yaklaşık 30 35 dkka pişirin. Fırın ayarınızı en uygun siz bilirsiniz.
  6. Pişen ekleri fırın kapatarak fırının içinde yarım saat kendi halinde soğuyana kadar bekletin.
  7. Hazırlamış olduğunuz eklerin kremasını (pastacı kreması tanımı için yepyeni ve tam tutam tariftir) hazırlayarak soğumaya bırakın.
  8. Ekleri ortadan ikiye keserek içlerine kremayı sıkın üzerlerini benmari tarzı eritip hazırlamış olduğunuz çikolataya batırın.

Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Suşi
Hipnotik Kurabiye (Tutku)
Tül Perde Tatlısı
Herkesin Tarifini İstediği Kıbrıs Tatlısı Tarifim Bu Tarif Muhteşem
Rulo Buzluk Böreği
Leblebili Kurabiye
Hdabla | © 2025 |