Ekler
Ekler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağından 1 parmak eksik su (250 gr)
- 1 büyük su bardağından 1 parmak eksik un (180 gr)
- 110 gr tereyağı
- 5 adet yumurta
- 1 tutam tuz
Pastacı kreması için;
- 50 gr 2 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker (140 gr)
- 1 büyük su bardağı süt (350 ml)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Suyu ve yağı ocağa alarak kaynamaya bırakalım. İçerisine bir tutam tuz bir tutam şeker ilave edebilirsiniz kaynayan suya unu ekleyerek hafif tabanına tutana kadar harcı daima karıştıralım.
- Hazırlamış olduğunuz hamuru soğumaya bırakın.
- Soğuyan hamura 5 adet yumurtayı başka bir yerde çırpın (omlet yapıyor gibi) yavaş yavaş bu yumurtayı hazırlamış olduğunuz soğuk hamura mikser yardımı ile büsbütün özdeşleşene kadar karıştırın.
- Hamuru bir sıkma torbasına doldurun tercihen torbanıza desenli duyda takabilirsiniz. Hamuru pişirmeden evvel buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
- Hamuru eşit büyüklükte tepsinize aralıklarla sıkın 160 derece fanlı fırında yaklaşık 30 35 dkka pişirin. Fırın ayarınızı en uygun siz bilirsiniz.
- Pişen ekleri fırın kapatarak fırının içinde yarım saat kendi halinde soğuyana kadar bekletin.
- Hazırlamış olduğunuz eklerin kremasını (pastacı kreması tanımı için yepyeni ve tam tutam tariftir) hazırlayarak soğumaya bırakın.
- Ekleri ortadan ikiye keserek içlerine kremayı sıkın üzerlerini benmari tarzı eritip hazırlamış olduğunuz çikolataya batırın.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









