Ekler

Ekler Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
- Bir pakette beyaz çikolata
Hamuru için;
- 125 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağından 1 kaşık fazla un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
Üzeri için;
- Çikolata
- Ceviz
- Antep fıstığı
- Toz fıstık
Ekler Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kreması için sütü tencereye alalım üzerine şeker, un, nişasta ve yumurtayı alalım.
- Kremamız kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Koyulaşan kremamızı ocaktan alalım uygun bir kaba aktarıp üzerini streç sinemayla kapatarak soğumaya bırakalım.
- Hamuru için tencereye tereyağı ve suyu alıp kaynatalım.
- Üzerine un ve vanilyayı alalım karıştırarak 2-3 dakika pişirelim.
- Ocaktan alıp 10 dakika soğumasını bekleyelim.
- Hamurumuza yumurtayı teker teker hamura yedirerek ekleyelim.
- Hazırladığımız hamuru çift kilitli poşetimize alalım, kilidini pratik bir formda kapatalım. Bu sayede hamurumuzu daha kolay şekillenecektir.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yerleştirelim ve ucunu kestiğimiz poşet yardımıyla hamurumuzu şeritler halinde tepsiye sıkalım.
- Parmağımızı suyla ıslatarak hamurların kenarlarını düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişmeye bırakalım.
- Pişen ekler hamurlarını soğumaya bırakalım.
- Bu sırada soğuyan kremamıza krem şanti ekleyelim ve mikserle çırpalım.
- Hamurları bıçakla kenarlarından ikiye keselim ve içlerine hazırladığımız kremamızı sıkalım.
- Son olarak eklerlerimizi benmari metodu erittiğimiz çikolataya batırıp servis tabağına alalım.
- Üzerlerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
Ekler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


