Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı krem şanti
- Yarım yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra eklenir)
Meyve sosu için;
- Yarım ejder meyvesi
- Yarım su bardağı su
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
Tabanı için;
- Burçak bisküvi
Süslemek için;
- Antep fıstığı
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebinin tüm gereçleri karıştırılıp pişirilir.
- Yoğunlaşmaya başlayınca az daha karıştırılıp altı kapatılır. Tereyağı eklenir.
- Ilıdıktan sonra toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır. Muhallebi hazır.
- Meyve sosu için ejder meyvesi doğranır şeker ve suyu eklenip kaynayinca blenderdan geçirip nişastalı suyu eklenir. Çabucak yoğunlaşacaktır.
- İyice çırpıp altını kapatalım.
- Robottan geçirdiğimiz bisküvileri kasetlerin altına yerleştirip sırayla muhallebi ve meyve sosunu koyalım.
- Buzdolabında bir mühlet beklettikten sonra yemeğe hazırlar. Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️.
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








