Ejder Meyveli Sütlü Tatlı

Ejder Meyveli Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı krem şanti
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra eklenir)

Meyve sosu için;

  • Yarım ejder meyvesi
  • Yarım su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Tabanı için;

  • Burçak bisküvi

Süslemek için;

  • Antep fıstığı

Ejder Meyveli Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebinin tüm gereçleri karıştırılıp pişirilir.
  2. Yoğunlaşmaya başlayınca az daha karıştırılıp altı kapatılır. Tereyağı eklenir.
  3. Ilıdıktan sonra toz krem şanti eklenip mikserle çırpılır. Muhallebi hazır.
  4. Meyve sosu için ejder meyvesi doğranır şeker ve suyu eklenip kaynayinca blenderdan geçirip nişastalı suyu eklenir. Çabucak yoğunlaşacaktır.
  5. İyice çırpıp altını kapatalım.
  6. Robottan geçirdiğimiz bisküvileri kasetlerin altına yerleştirip sırayla muhallebi ve meyve sosunu koyalım.
  7. Buzdolabında bir mühlet beklettikten sonra yemeğe hazırlar. Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️.

Ejder Meyveli Sütlü Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı, Portakallı Muhallebi
Doyurucu Diyet Akşam Öğünü İçin Salata
Kabak Sevmeyenlerin Bile Hayır Diyemeyeceğim Paneli Kabak Kızartması
Ciğer Sote
Bitter Çikolatalı Pudingli Kek
Buzluğa Kışlık Yeşil Fasulye Tarifi (Sadece 15 Dakikada) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |