Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye

Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet çupra
  • 250 gram alaca fasulye
  • Yarım mor, yarım beyaz soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet pembe domates rendesi
  • Yarım limon
  • 1 yaprak defne yaprağı
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tatlı toz biber
  • Zeytinyağı
  • Toz şeker

Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çupra balığımızı içine defne yaprağı koyarak 180 derecede evvelden ısıtılmış fırında 20 dakika alt-üst ayarda pişiriyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Alaca fasulyelerimizi yıkıyor, boyutlarına nazaran 2 yahut 3 modüle bölüyoruz.
  3. Önceden kaynamış tuzlu suda, fasulyelerimizi yalnızca 10 dakika haşlıyor ve sonrasında da buzlu suya alarak pişmeyi durduruyoruz.
  4. Soğan ve sarımsağımızı sotelik doğruyor ve zeytinyağında kavuruyoruz.
  5. Rendelenmiş domateslerimizi, tuz, kimyon, şeker ve tatlı toz biberi de ekleyerek 5 dakika pişiriyoruz ve sonrasında bir avuç maydanoz ekliyoruz.
  6. Fırında pişen balıkları, kılçıklarından ayırıyor ve tiftikliyoruz.
  7. Tiftiklenen balıkları ve fasulyeleri de ekleyerek 2-3 dakika daha pişiriyor lakin çok da karıştırmıyoruz.
  8. Servis tabağına alıp, istediğimiz bir salata ile bir arada sunumu yapıyoruz. Afiyetler olsun.

Ege Esintisi – Çupralı Alaca Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Spagetti
Yulaflı Tost
Hurmalı Toplar
Tavuk Sarma
Narlı Pancar Salatası
Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2025 |