Efsane Profiterol

Efsane Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
  • 1 çimdik tuz

Profiterol iç dolgu kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • Hazır çikolata sosu
  • Sos piştikten sonra 40 gram sütlü çikolata

Efsane Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kremayı yapmakla başlayalım zira krema dolapta dinlendikçe daha lezzetli oluyor bence.
  2. Bir tencereye vanilya ve tereyağı hariç tüm materyalleri koyup tel çırpıcıyla karıştırarak kremayı pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın tereyağı ve vanilyayı ek edin karıştırın.
  4. Ardından kremayı cam bir kaba boşaltıp üzerini streçleyin ki üstü kabuk tutmasın.
  5. Krema ılıyınca dolaba bekletmeye kaldırın.
  6. Daha sonra hamuru için; bir tencereye 1 bardak su ve yarım paket margarini alarak pişirmeye başlayın yağ eriyince 1 bardak un ekleyin ve süratlice toprakları ezene kadar karıştırın(helva üzere olunca kapatın altını).
  7. Hamura bir çimdik tuz atabilirsiniz. 10 dakika dinlendirin hamuru.
  8. Ardından yumurtaları tek tek mikserle çırparak hamura ekleyin. Burada kıymetli olan nokta her yumurtayı hamura homojen bir halde tek tek yedirmek.
  9. Hamur hazırladıktan sonra tatlı kaşıkları yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. (1 er tatlı kaşığı kâfi oluyor).
  10. Hamuru 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 40 dakika kadar fırınınızın pişirme müddetine nazaran altın rengi olana kadar alt üst ayarda pişirin.
  11. Çikolata sosu için hazır çikolata sosunu pişirip içine kalıp çikolatayı atın ortada karıştırarak dinlenmeye bırakın. Güzelce soğumasına ihtimam gösterin yoksa hamuru yumuşatır.
  12. Fırından çıkan hamurlarını soğuyuncaya kadar dinlendirin. Dolapta beklettiğiniz kremayı çıkartıp strecini çıkartıp mikserle az bişey çırpıp krema sıkma torbasına doldurun. Hamurların kenarından sıkma torbasını girdirip kremayı hamurun içine sıkın.
  13. Hazırladığın dolgulu profiterollerin üstüne çikolata sosunu gezdirip servis yapabilirsiniz.

Deneyecek olanlar için afiyet olsun. 😋.

Efsane Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Sütlaç (Tam Ölçü)
Zeytinyağlı Barbunya
Yumuşacık Tereyagli Açmalar
Bolonez Soslu Makarna
Bamya Çorbası (Konya Usulü)
Patates Yataklı Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |