Efsane Kurubiberli Ezme

Efsane Kurubiberli Ezme Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kuru biber
- 500 gram rendelenmiş domates
- 1 buçuk silme yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 7 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
Efsane Kurubiberli Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencereye yarısına kadar su koyun ve kaynamaya bırakın su kaynayınca kuru biberleri kaynayan suya koyup karıştırın kurubiberler yumuşayıncaya kadar pişirin sonra ocaktan alın ve suyunu süzün.
- Ardından biberlerin üzerine soğuk su gezdirin ve bir süzgece koyun.
- Sarımsakları soyun.
- Derin bir tencereye haşlanmış suyu, süzülmüş kuru biberleri, sarımsakları ve öbür bütün gereçleri koyup karıştırın kaynayana kadar açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 20 dakika pişirin.
- 20 dakika sonra tenceredeki malzemeyi kısık ateşte kaynarken blender dan geçirin püre haline getirin.
- Püre haline gelen ezmeyi kavanozlara doldurun ve kavanozların ağzını sıfır kullanılmamış kapakla kapatın sonra pak bir bezin üstüne aykırı çevirin, kavanozların üstünü örtüp bir gece bekletin.
- Ertesi günü kavanozların üzerindeki örtüyü açın kavanozlar soğuyunca buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.
Efsane Kurubiberli Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
