Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet!

Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet! Tanımı İçin Malzemeler
- Lavaş
- 500 gram kıyma
- 2 adet biber
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su ( kıymanın üzerini 1 parmak geçecek kadar)
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Sunum için;
- Yoğurt
- Maydanoz
- 3 diş sarımsak
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet! Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç için; yağ koyup ısıttığımız tavamıza doğranmış soğan ve yeşil biberi ekleyip kavuruyoruz sonra kıymayı ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz.
- Kıymanın rengi döndükten sonra üzerine salça, karabiber, pul biber ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. En son etap kıymanın üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak suyu ek edip 8-10 dakika kısık ateşte pişiriyoruz.
- Lavaşımızı tavaya yerleştiriyoruz ve orta ateşte 2 yüzüde kızaracak halde çevirerek pişiriyoruz. Pişen lavaşı geniş bir tabağa alıp üzerine iç harcımızı ve sosu yayıyoruz. Kıymamız bitinceye kadar bu formda lavaşlarımızı kat kat yerleştiriyoruz.
- Sunumda üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile servis ediyoruz. Sonrasında dilimleyerek tabaklara alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Efsane Kayseri Yağlaması-Kat Kat Ve Nefis Lezzet! Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








