Efi Badem Kurabiyesi

Efi Badem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr erimiş tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı tahin
- 1 su bardağı iri çekilmiş tuzsuz çiğ badem
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı kavrulmuş un
- 2.5 su bardağı kavrulmamış un
Üzeri için materyaller;
- Pudra şekeri
Su bardağı ölçüsü 200 ml
Çay bardağı ölçüsü 100 ml
Efi Badem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 2 su bardağı unu tavada 5 dakika karıştırarak yavaşça kavurun .
- Ardından kavrulmuş unu soğutun ve karıştırma kasenin içene sıvı yağ, erimiş tereyağı ,pudra şekeri ,tahini ,kabartma tozu ,vanilya ,soğumuş 2 su bardağı kavrulmuş unu ve 2. 5 su bardağı olağan kavrulmamış unu iri çekilmiş bademi ek ederek birlikte yoğurun.
- Hamurdan kesimler alıp dondurma kaşığı yardımıyla hal verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyeleri aralıklı olarak dizin.
- Alt üst fansız ayarda denetimli olarak pişirin .
- Ardından piştikten sonra fırından çıkardığımız kurabiyeleri fırın tepsisinden almadan sıcakken üzerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.
Efi Badem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




