Ebruli Kek
Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı süt (kakaolu karışım için)
- 2,5 su bardağı un
Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtaları ve toz şekeri karıştırma kabına alalım. Köpük köpük oluncaya kadar güzelce çırpalım.
- Yeterince beyazlaşan yumurta ve şekere sıvı yağ ve sütü ek ederek tekrardan çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilya ek edelim.
- Hamur pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım.
- Hazırladığımız hamurun yarısından biraz fazlasını yağladığımız kek kalıbına aktaralım.
- Karıştırma kabında kalan sade hamura kakao ve süt ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Hazırladığımız kakaolu hamuru, sade hamurun üzerine yavaşça ekleyelim.
- Önceden ısıttığımız fırına (180°) kek kalıbımızı koyalım,yaklaşık olarak 45 dakika (yarım saat kapağını hiç açmadan) pişirelim kek soğuduktan sonra kalıptan çıkartalım.
Afiyet olsun ❤️.
Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






