Ebruli Kek

Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin

Kakaolu harç için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3 yemek kaşığı süt

Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta ve şekeri koyuyoruz.
  2. Şeker eriyip, beyazlaşıncaya kadar mikserle çırpıyoruz.
  3. Daha sonra üzerine sıvı yağ ve sütü ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
  4. Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  5. Önceden yağladığımız kalıba harcımızın yarısını döküyoruz.
  6. Kalan harca kakao ve sütü ekledikten sonra çırpıyoruz.
  7. Kalıbımızın orta kısımlarına döküyoruz ve kürdan yardımıyla kakaolu harca form veriyoruz.
  8. 180 derece fırında denetimli bir biçimde yaklaşık 40-45 dakika pişiriyoruz.

Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soya Soslu Ballı Tavuk
Nefis İrmik Topları
Kolay Tiramisu
Bezelyeli Portakallı Enginar (Bayılacaksınız)
Mercimek Köftesi
Pizza Malzemeli Milföy Çanakları
Hdabla | © 2025 |