Ebruli Kek
Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı ceviz
Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerimizi uygunca köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra sütü ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpalım.
- Vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım sonrasında cevizi ekleyelim sade olarak kullanacağımız kekimizi borcama dökelim.
- Az birşey ayırdığımız sade keke 2 yemek kaşığı kakao ekleyip çırpalım.
- Sonrasında onu da üstüne döküp bir kaşık yada kürdan yardımıyla biçim verin.
- Fırını 180° ayarlayalım 30 dakika pişirelim, pişme sırasında fırının kapağını açmayalım ki kekimiz sönmesin güzelce kabarsın. Afiyet olsun.
Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









