Ebruli Kek

Ebruli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay bardağı ceviz

Ebruli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekerimizi uygunca köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra sütü ve sıvı yağını ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Vanilya ,un ve kabartma tozunu ekleyip çırpalım sonrasında cevizi ekleyelim sade olarak kullanacağımız kekimizi borcama dökelim.
  4. Az birşey ayırdığımız sade keke 2 yemek kaşığı kakao ekleyip çırpalım.
  5. Sonrasında onu da üstüne döküp bir kaşık yada kürdan yardımıyla biçim verin.
  6. Fırını 180° ayarlayalım 30 dakika pişirelim, pişme sırasında fırının kapağını açmayalım ki kekimiz sönmesin güzelce kabarsın. Afiyet olsun.

Ebruli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhallebili Yalancı Ekmek Kadayıfı (Yiyen Herkes Tarifini İsteyecek)
Tahinli Kurabiye
Browni Kurabiye (Islak Kurabiye)
Havuçlu Kek
Yoğurtlu Havuç Salatası
Havuçlu Yuvalama
Hdabla | © 2025 |