Ebelik Otu Üçgen Sarması
Ebelik Otu Üçgen Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo ebelik otu
İç gereci için;
- 1 su bardağı yıkanmış pirinç
- 1 adet minicik doğranmış soğan
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 1,2 damla nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Pişirmek için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım limonun suyu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı ılık su
Ebelik Otu Üçgen Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İç materyallerin tamamını uygun bir kasede birleştirip karıştırın, otu yıkayın 2 dk sıcak suda kaynatıp soğuk suya alın süzün.
- Otun baş kısmına bir tatlı kaşığı iç harcı koyun üçgen biçimi vererek sarın. Tencere dizin.
- Bitince pişirmek için yazdığım bütün materyalleri karıştırın. Sarmaların üzerine dökün. Üzerine varsa dolma taşı ya da benim üzere uygun bir servis tabağı koyun.
- Ocağın orta gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servisi mükemmel oluyor afiyet olsun sevgiler.
Ebelik Otu Üçgen Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








