Ebelik Otu Üçgen Sarması

Ebelik Otu Üçgen Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ebelik otu

İç gereci için;

  • 1 su bardağı yıkanmış pirinç
  • 1 adet minicik doğranmış soğan
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1,2 damla nar ekşisi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Pişirmek için;

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı ılık su

Ebelik Otu Üçgen Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç materyallerin tamamını uygun bir kasede birleştirip karıştırın, otu yıkayın 2 dk sıcak suda kaynatıp soğuk suya alın süzün.
  2. Otun baş kısmına bir tatlı kaşığı iç harcı koyun üçgen biçimi vererek sarın. Tencere dizin.
  3. Bitince pişirmek için yazdığım bütün materyalleri karıştırın. Sarmaların üzerine dökün. Üzerine varsa dolma taşı ya da benim üzere uygun bir servis tabağı koyun.
  4. Ocağın orta gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurtla servisi mükemmel oluyor afiyet olsun sevgiler.

Ebelik Otu Üçgen Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kaşık Güzeli Tarifi
Kremalı Domates Çorbası
Ramazan Pidesi (Susamlı Pide)
Tam Kıvamında İstiridye Tatlısı
Cheesecake
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |