Ebegümeci Yemeği

Ebegümeci Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ ebegümeci
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 2 yemek kaşığı domates yada biber salçası
  • 1 er tutam kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Ebegümeci Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sirkeli suda bekletip yıkadığımız otlarımızı elimizle yada bıçakla çok büyük ve çok küçük olmayacak biçimde parçalayıp tekrar suda bekletelim .
  2. Tencerede kavrulan soğan ve sarımsağa salça ekleyip kavurduktan sonra otlarımızı içine alalım kapağı kapatalım .
  3. Otlarımız ıspanak yemeği yapar üzere sünmeye başlayınca baharatlarımızı, bulguru ve bir limonun suyunu katalım.
  4. Bir kez dönderip üzerine 1 su bardağı su katıp kısık ateşte 30-35 dk pişirmeye bırakalım .
  5. Arada denetim edin su eklemesi yapabilirsiniz ,biz buralarda içine süs biber koyuyoruz .
  6. Acı sevmeyen varsa koymayabilir pişen yemeğinizi servis sırasında sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun🎀

Not: kol kısımlarının kalın olanlarını çöpe atmak yerine suda haşlayıp limon ve yağ ile tüketebilirsiniz.

Ebegümeci Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gül Böreği (Patatesli)
Tereyağlı Bulgur Pilavında Et Sote
Adıyaman Besni Tavası
Gavurdağı Salatası
Tam Buğday Ekmeği
Zeytinyağlı Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet