Ebegümeci Yemeği

Ebegümeci Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ ebegümeci
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı bulgur
- 2 yemek kaşığı domates yada biber salçası
- 1 er tutam kırmızı toz biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 adet limon
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
Ebegümeci Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sirkeli suda bekletip yıkadığımız otlarımızı elimizle yada bıçakla çok büyük ve çok küçük olmayacak biçimde parçalayıp tekrar suda bekletelim .
- Tencerede kavrulan soğan ve sarımsağa salça ekleyip kavurduktan sonra otlarımızı içine alalım kapağı kapatalım .
- Otlarımız ıspanak yemeği yapar üzere sünmeye başlayınca baharatlarımızı, bulguru ve bir limonun suyunu katalım.
- Bir kez dönderip üzerine 1 su bardağı su katıp kısık ateşte 30-35 dk pişirmeye bırakalım .
- Arada denetim edin su eklemesi yapabilirsiniz ,biz buralarda içine süs biber koyuyoruz .
- Acı sevmeyen varsa koymayabilir pişen yemeğinizi servis sırasında sarımsaklı yoğurt ile tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun🎀
Not: kol kısımlarının kalın olanlarını çöpe atmak yerine suda haşlayıp limon ve yağ ile tüketebilirsiniz.
Ebegümeci Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
