Dut Pekmezli Kek

Dut Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı şekersiz dut pekmezi
  • 1 pk kabatma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 2 tane limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı zeytinyağ

İçine;

  • Bir avuç donmuş yaban mersini

Üstüne;

  • İri modüllü çikolata

Dut Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları çırptım ,ardından zeytinyağı ek ettim ,karıştırdım.
  2. Pekmezi ilave ettim karıştırdım, unu denetimli ekledim karıştırdım.
  3. Kabartma tozu vanilyayı ekledim ,yabanmersini ve cevizleri koydum ,rendelenmiş limon kabuklarını koydum.
  4. Önceden yağlayıp unladığım kek kalıbıma döktüm.
  5. En üste çikolata koydum .
  6. 180 derecede evvelce ısıtılmış fırına attım afiyet olsun.

Dut Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Sütlaç Tarifi ( Tam Tutan Tarif)
Yeni Gelin Pastası
Sarımsaklı Dereotlu Ciabatta Ekmeği
Nohutlu Sebze Yemeği
Tavuk Tandır Düdüklüde
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |