Düğürcük Çorbası

Düğürcük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı düğürcük (köftelik bulgur)
- 2 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1.5 yemek kaşığı salça
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- 8 su bardağı su (bir kısmını et suyu tavuk ,suyu yada kemik suyu hangisini varsa koyabilirsiniz)
Düğürcük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yağları tencereye alalım, 2 soğanı küçücük yemeklik doğrayalım, ocağı kısalım kapağını kapatalım ortada bir karıştırarak pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine salçaları ,biberleri, tuzu ekleyip biriki çevirip kavuralım, altını kapatalım dursun.
- Diğer tarafta suyu tencereye alalım şayet varsa bir kısmını et suyu yada kemik suyu tavuk suyu hangisi olursa ekleyebilirsiniz çok daha lezzetli olur .Benim daha evvel yapmış olduğum buzlukta kemik suyum vardı ondan 1 bardak ekledim.
- Kaynayınca düğürcüğü ekleyelim ,arada bir karıştıralım, kaynayınca altını kısalım bir 5 dakika sonra kavurduğumuz salçalı soğanı ekleyip güzelce karıştıralım, bir iki dakika sonra çorbamızın altını kapatalım çorbamız hazır.
Düğürcük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













