Düdüklüde Orman Kebabı

Düdüklüde Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg orta yağlı dana eti
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı yoğurt

Düdüklüde Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklüye 1 yemek kaşığı yağı ekleyip kızdırıyoruz.
  2. Kızgın yağa etimizi atarak suyunu salana kadar hafifçe pişiriyoruz.
  3. Daha sonra sırasıyla küp küp doğranmış soğan havuç ve bezelyeleri ve bir kaşık unumuzu ekliyoruz.
  4. Suyunu ve tuzunu da ekledikten sonra düdüklümüzü kapatıyoruz.
  5. Benim düdüklümde 30 dk üzere bir müddette etim pişmiş oluyor. Siz kendi düdüklünüze nazaran süreyi ayarlayın.
  6. Etimiz pişince düdüklümüzü açıp küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip yaklaşık 15 dk kadar da kapağını kapatmadan kaynatıyoruz.
  7. Patateslerimiz de pişince yemeğimizin suyundan biraz alarak 1 tatlı kaşığı yoğurdumuzu bir kasede açıyoruz.
  8. Bir kasede açtığımız ve yemek ile tıpkı ısıya ulaştırdığımız yoğurdumuzu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.
  9. İsteğe nazaran yoğurt oranını azaltabiliriz.
  10. Daha sonra kekik ve isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyerek altını kapatıyoruz.
  11. Yaklaşık olarak 1 saatte orman kebabımız hazır. Afiyet olsun.

Düdüklüde Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sirkesiz Susuz Ve Limon Tuzsuz Domates Turşusu
Peynirli Poğaça (Videolu)
Dereotlu Poğaça ( Kıyırımsı )
Portakallı Kek
Beyaz Çikolata Soslu Kek
Limonlu Muhallebi
Hdabla | © 2025 |