Düdüklüde Orman Kebabı
Düdüklüde Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg orta yağlı dana eti
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 orta uzunluk patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
Düdüklüde Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklüye 1 yemek kaşığı yağı ekleyip kızdırıyoruz.
- Kızgın yağa etimizi atarak suyunu salana kadar hafifçe pişiriyoruz.
- Daha sonra sırasıyla küp küp doğranmış soğan havuç ve bezelyeleri ve bir kaşık unumuzu ekliyoruz.
- Suyunu ve tuzunu da ekledikten sonra düdüklümüzü kapatıyoruz.
- Benim düdüklümde 30 dk üzere bir müddette etim pişmiş oluyor. Siz kendi düdüklünüze nazaran süreyi ayarlayın.
- Etimiz pişince düdüklümüzü açıp küp küp doğradığımız patateslerimizi ekleyip yaklaşık 15 dk kadar da kapağını kapatmadan kaynatıyoruz.
- Patateslerimiz de pişince yemeğimizin suyundan biraz alarak 1 tatlı kaşığı yoğurdumuzu bir kasede açıyoruz.
- Bir kasede açtığımız ve yemek ile tıpkı ısıya ulaştırdığımız yoğurdumuzu yavaş yavaş karıştırarak ekliyoruz.
- İsteğe nazaran yoğurt oranını azaltabiliriz.
- Daha sonra kekik ve isteğe bağlı baharatlarımızı ekleyerek altını kapatıyoruz.
- Yaklaşık olarak 1 saatte orman kebabımız hazır. Afiyet olsun.
Düdüklüde Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






