Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla
Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze bakla
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 1 havuç (rendelenmiş)
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su (domatesler çok sulu ise gerek olmayabilir)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 kısım dereotu (ince kıyılmış)
Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklaları güzelce yıkayıp ayıklıyoruz ve dilenen büyüklükte kesip kararmamaları için unlu limonlu suda bekletiyoruz. (2 kaşık un ve yarım limon suyu ekliyoruz).
- Düdüklü tencereye rendelenmiş havuç, sarımsak ve baklayı ekliyoruz.
- Derin bir kabın içine doğranmış domates, soğan ve unu ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosumuzu bakla karışımının üzerine döküyoruz. Bu basamakta tencereyi karıştırabilirsiniz.
- Tencerenin kapağını kapatmadan evvel 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağı yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz.
- Kapağı kapatıyoruz. Düdük çıktıktan sonra 8-10 dakika pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine kıyılmış dereotu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdiriyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun 💚💚💚.
Düdüklüde Havuçlu Taze Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














