Düdüklü Tencerede Etli Nohut

Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuş başı dana eti
- 500 gram haşlanmış nohut
- 1 baş büyük uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım kapya biber
- 1 çay kaşığı pul biber kırmızı toz biber
- Kimyon
- Karabiber
- Kekik
- Damak zevkimize nazaran tuz
- Sıvı yağ sıcak su
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tencereye sıvı yağ ve soğan, sarımsağı alarak biraz kavurun, akabinde eti ek edin .
- 10 dakika bu halde kavurun.
- Ardından baharatları ve salçayı ekleyip karıştırın .
- Küçük doğradığınız biberi ve evvelce haşlamış olduğunuz nohutları ek edip biraz bu form kavurun.
- Tuzunu ve üzerini geçecek kadar kaynar su ek edin.
- Düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık 13-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Yemeğiniz hazır yanına pilavla servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Düdüklü Tencerede Etli Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





