Duble Soslu Islak Kek

Duble Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 buçuk 2 su bardağı kadar un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
Duble Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel oda sıcaklığında olan yumurtalarımızı derince bir karıştırma kabına alıp şeker ile birlikte uygunca çırpalım.
- Üzerine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
- En son olarak kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip yağlanmış tepsiye boşaltalım.
- Kekimiz evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Bir tencere içinde sos gereçlerimizi karıştırıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirelim. Biraz kaynadıktan sonra kapatıp ılımaya bırakalım.
- Kekimizi dilimleyelim üzerine bir kaşık sapı ile delikler açalım ki sosumuz yeterlice içine nüfuz etsin.
- Daha yumuşak bir kıvam elde edelim.
- Üzerine sosu döküp biraz kendini çekmesi için bir kenarda bekletelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊🍄.
Duble Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







