Dubai Supangle

Dubai Supangle Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram kakao (3 tepeleme yk)
  • 1 paket bitter çikolata
  • 5-7 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı buzlu su

Üzeri için;

  • 1 kavanoz antep fıstık ezmesi
  • 1 kutu krema
  • 1 çay bardağı kavrulmuş kadayıf

Dubai Supangle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt derin bir tencereye alınır.
  2. İçine sırasıyla elenmiş un, nişasta, şeker kakao ,yumurta sarısı ve vanilya koyulup karıştırılır ve ocakta devamlı karıştırılarak pişirilir.
  3. Kaynama derecesine yaklaştığında içine tereyağı eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
  4. Kaynayan ve kıvamlanan karışıma en son olarak çikolata eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  5. Çikolata erdikten sonra içerisine buzlu su eklenir.
  6. İyice karıştırılarak buzların erimesi sağlanır ve kaplara boşaltılır.
  7. Diğer tarafta çukur bir kaba fıstık ezmesi ve krema boşaltılır.
  8. İyice karıştırıldıktan sonra servis anında içine kadayıf eklenerek soğuyan supanglenin üzerine eklenir ve bir kaşık yardımıyla üzeri düzeltilir. 👍👍.
  9. Ben üzerini antep fıstığı ile süsledim ve yanına meyve ile servis yaptım…süsleme size kalmış…istediğiniz üzere servis yapabilirsiniz. Her şey çok yakışıyor. 👌.

Dubai Supangle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Fasulye (Videolu)
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları
Acil Durum Tatlısı
Pratik Mozaik Pasta ( Bisküvili Pasta )
Kıbrıs Köftesi
Mayalı Düğüm Poğaça
Hdabla | © 2025 |