Dubai Cup

Dubai Cup Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kadayıflı katman için;

  • 10 tepeleme yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf
  • 6 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi ya da kreması
  • 2 yemek kaşığı tahin

Ganaj için;

  • 1 paket krema
  • 120 gram bitter ve sütlü çikolata karışık

Dubai Cup Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kremayı hazırlayalım soğusun. Süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı uygun bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım. Ocağın altını açalım ve yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  2. Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım. Üzerine değecek formda streç kapatıp soğumaya bırakalım. Büsbütün soğuduğunda bir poşet krem şantiyi üstüne ekleyelim ve mikser ile 4-5 dk boyunca çırpalım.
  3. Fıstıklı katman için uygun bir kapta tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar karıştıralım.
  4. Ganaj için; sos tenceresine kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Altını kapatalım. Üstüne çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  5. Bu ölçülerle 6 kup çıkıyor. Kuplarınız küçükse daha fazla da çıkar.
  6. Cupların altına kadayıf üstüne krema, sonra tekrar kadayıf ve tekrar krema koyalım. En üstüne çikolatalı ganajı paylaştıralım. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️

Dubai Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Pasta
Yaş Haşhaşlı Kurabiye
Meybuz (Çocukluğumuzun Serinletici Lezzeti)
Beşamel Soslu Kıymalı Makarna
En Kolay Kornişon Turşu Tarifi
Şekerpare
Hdabla | © 2025 |