Dubai Cup
Dubai Cup Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebi için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kadayıflı katman için;
- 10 tepeleme yemek kaşığı kavrulmuş kadayıf
- 6 yemek kaşığı antep fıstığı ezmesi ya da kreması
- 2 yemek kaşığı tahin
Ganaj için;
- 1 paket krema
- 120 gram bitter ve sütlü çikolata karışık
Dubai Cup Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayalım soğusun. Süt, şeker, yumurta, un ve nişastayı uygun bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpıcı ile karıştıralım. Ocağın altını açalım ve yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
- Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağ ekleyip karıştıralım. Üzerine değecek formda streç kapatıp soğumaya bırakalım. Büsbütün soğuduğunda bir poşet krem şantiyi üstüne ekleyelim ve mikser ile 4-5 dk boyunca çırpalım.
- Fıstıklı katman için uygun bir kapta tüm malzemeyi birbirine yedirene kadar karıştıralım.
- Ganaj için; sos tenceresine kremayı alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım. Altını kapatalım. Üstüne çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Bu ölçülerle 6 kup çıkıyor. Kuplarınız küçükse daha fazla da çıkar.
- Cupların altına kadayıf üstüne krema, sonra tekrar kadayıf ve tekrar krema koyalım. En üstüne çikolatalı ganajı paylaştıralım. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ❤️
Dubai Cup Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







