Dubai Çikolatadı

Dubai Çikolatadı Tanımı İçin Malzemeler
- 300-400 gram kadayıf
- 1 kutu fıstık ezmesi (ben kendim yaptım)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı tahin
- Benmari tarzı çikolata ( 500 gr)
- 200 gram beyaz çikolata
Fıstık kreması için;
- 250-300 gram antep fıstığı
- 200 ml krema
- 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
Dubai Çikolatadı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıfları minik doğrayıp tereyağında devamlı karıştırarak altın rengi alana kadar kavuruyoruz. Kenara soğumaya alıyoruz.
- Fıstık kreması için; antep fıstığını güzelce robotta çekiyoruz. Üzerine pudra şekeri ve kremayı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar robotta çekiyoruz.
- Çikolataları benmari metodu eritiyoruz.
- Kalıbımızın tabanına beyaz çikolata eritip besin boyasıyla renklendirin.
- Daha sonra erimiş çikolata üzerine yayın. 5-10 dk dondurucuda bekletip, üzerine kadayıf, fıstık kreması tahini karıştırıp donmuş çikolatanın üzerine yayıp, tekrar erimiş çikolata yayıp, donmadı için dondurucuya kaldırın.
- Ben 3 kalıpta yaptım 1 adedini beyaz çikolatalı yaptım. Dondurucundan çıkarıp servis edebilirsiniz. Deneyeceklete afiyet olsun.
Dubai Çikolatadı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













