Dubai Cheesecake

Dubai Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kadayıf (kavrulmuş)
  • 150 gram fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı (iri çekilmiş)

Dolgusu için;

  • 400 gram sahne
  • 600 gram labne peyniri
  • 200 gram mascarpone (kaymak)
  • 1 adet vanilya şekeri
  • 2 krema sertleştirici
  • 100 gram fıstık ezmesi
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı

Çikolata sosu için;

  • 80 gram krema
  • 100 gram bitter çikolatası

Süslemek için;

  • 1 yemek kaşığı çekilmiş fıstık
  • Ayırdığınız fıstık ezmeli kadayıf

Dubai Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı için; karıştırma kabına kavrulmuş kadayıf ve antep fıstık ezmesini alıp karıştırın. (26 cm) kelepçeli kalıbı yağlayın.
  2. Hazırladığınız kadayıftan iki yemek kaşığını cheesecake’in üzeri için farklı bir tabağa ayırın. Kalanını kelepçeli kalıba yerleştirip üzerini bastırarak düzeltin. Buzdolabında soğumaya bırakın.
  3. Dolgusu için; labne peyniri, mascarpone, krema sertleştirici ve vanilya şekerini geniş bir kaba alıp mikserle sertleşene kadar çırpın. Antep fıstık ezmesi ve çekilmiş antep fıstığını ekleyip spatula ile karıştırın.
  4. Hazırladığınız karışımı kelepçeli kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  5. Çikolata sosu için; kremayı (80 gr) ısıtın, lakin kaynatmayın. Çikolatayı ekleyip akışkan kıvam alana kadar karıştırın. Soğuduktan sonra cheesecake’in üzerine dökün. Servis: cheesecake’i buzdolabına kaldırın ve bir gece dinlendirin.
  6. Ertesi gün, daha evvel ayırdığınız antep fıstıklı kadayıf karışımını pastanın kenarlarına ekleyin ve üzerine antep fıstığı serpiştirin. Dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Dubai Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tane Tane Şehriyeli Pirinç Pilavı
1 Çay Bardağı Sıvıyağ İle Kolay Kurabiye (Videolu)
Ciabatta Ekmeği
Çıtır Çıtır Patates Böreği
Tam Buğday Makarnalı Salata Ve Fırında Patates
Rafine Şekersiz Sağlıklı Üzümlü Kek
Hdabla | © 2025 |