Dubai Cheesecake

Dubai Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 1 paket burçak bisküvi
- 1 su bardağı fındık içi
- 100 gram tereyağ
Kreması:
- 3 yumurta
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 600 gram labne peyniri
- 200 ml krema
- 1 paket vanilya
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Üzeri için :
- 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 150 gram fıstık kreması
Ganaj için;
- 200 gram sütlü çikolata
- 200 ml krema
Dubai Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bisküvi ve fındığı rondodan geçirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
- Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin ve üzerine bisküvi karışımını dökün ve bir bardağın gerisiyle bastırarak uygunca yayın.
- Buzluğa donması için kaldırın.
- Fırının en alt kısmına içi su dolu bir tepsi yerleştirin ve 160 derecede çalıştırın.
- Krema için labne peynirini tel çırpıcı ile karıştırın.
- İçerisine şekeri ve kremayı da ekleyip biraz daha çırpın.
- Fıstık kreması ve toz fıstığı da ekleyin.
- Nişasta ve vanilyayı da ek edip karıştırın.
- Daha sonra yumurtaları teker teker ilave edip çırpın. ( çok çırpmayın ki sulanmasın)
- Buzluktan çıkardığınız kalıbın içerisine hazırlanan kremayı dökün.
- Ve 160 derecede 25 dakika pişirin.
- Kapağını bu mühlet boyunca mutlaka açmayın. Piştikten sonra kenar kısımları tutmuş ortası sallanıyor olmalı.
- Fırın kapağının ortasına bir tahta kaşık sıkıştırıp 1 saat daha fırının içinde bekletin.
- Tamamen soğuyunca üzerine kavrulmuş kadayıfla fıstık kremasını karıştırıp dökün ve buzdolabına kaldırın.
- Diğer taraftan ganajı hazırlayın.
- Kremayı bir sosluğa alıp biraz ısıtın.
- İçine doğranmış çikolataları ekleyip karıştırın.
- Chesscake in üzerine dökün ve tekrar buzdolabına kaldırın. (en az 5 saat buzdolabinda bekletin).
- Servis etmeden evvel üzerine bir iki kaşık fıstık kremasını rastgele dökün. Fıstık dökün.
Dubai Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


