Dubai Brownie Pastası
Dubai Brownie Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Brownie tabanı (24-26 cm taban çapı):
- 125 gram tereyağı
- 150 gram bitter çikolata
- 3 yumurta
- 160 gram esmer toz şeker
- Yaklaşık yarım tatlı kaşığı vanilya özütü yahut 1 paket vanilin
- 150 gram un
- 5 gram kabartma tozu (yaklaşık 1/3 paket)
- 20 gram kakao
- 1 tutam tuz
Fıstıklı kadayıf katmanı:
- 300 gram ince tel kadayıf
- 140 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı fıstık kreması (yaklaşık 260 g)
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (yaklaşık 50 g)
- 1 yemek kaşığı tahin
Krema:
- 250 gram mascarpone peyniri
- 300 ml krema
- 2 paket krema sertleştirici (krem tartar yahut „sahnesteif“ da olur)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi yahut fıstık kreması
Çikolata ganaj:
- 200 gram sütlü çikolata
- 100 ml krema
Dubai Brownie Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 175°c (üst-alt ısıtma) ayarında ısıtın. Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın.
- Tereyağı ve çikolatayı bir derin tencerede orta ateşte eritin ve biraz soğumaya bırakın.
- Yumurta, esmer şeker ve vanilyayı yaklaşık 3 dakika çırpın.
- Çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
- Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu ekleyip kısa müddet karıştırın.
- Karışımı kalıba dökün, düzleştirin.
- Yaklaşık 19–22 dakika ortası fırında pişirin (ne kadar kısa pişerse içi o kadar yumuşak kalır). Kürdan testi yapabilirsiniz. Akabinde soğumaya bırakın.
- Şimdi kadayıfı küçük küçük doğrayın.
- Tereyağı ile orta-yüksek ateşte altın rengi alana kadar kavurun (15 dakikayı bulabilir).
- Ocaktan aldıktan sonra fıstık kreması, fıstık ezmesi ve tahinle karıştırın.
- Biraz soğumaya bırakın.
- Krema için mascarpone, krema, krem şanti sertleştirici (krem tartar yahut sahnesteif) ve şekeri çırpın.
- Ardından fıstık kreması/ezmesini ekleyip karıştırın.
- Soğuyan brownie tabanını servis tabağına alın ve etrafını kelepçeli çemberle kapatın.
- Üzerine kadayıf karışımını yayın ve düzleştirin (10 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz).
- Kremayı üzerine ekleyin, düzleştirin. Pastayı en az 3 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
- Ganaj için çikolatayı küçük kesimlere ayırın.
- Kremayı ısıtın ve çikolatanın üzerine dökün. 5 dakika bekletin.
- Karıştırın ve 10–15 dakika oda sıcaklığında bekletin.
- Ganajı, pastayı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerine dökebilirsiniz ve akabinde tekrar soğukta bekletebilirsiniz.
- Ama benim üzere ganajı pastanın çemberini çıkardıktan sonra dökmek isteyenler, en az 3 saat soğutma mühletine dikkat etmelidir.
- Tam soğuma mühletinden sonra çember çıkarılır, ganaj eşit formda üzerine dökülür. İsteyen, ganajın kenarlardan yavaşça akmasına müsaade verebilir.
- Son olarak fıstık ile süsleyin.
- Soğuk servis edin. Afiyet olsun!.
Dubai Brownie Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







