Dubai Brownie Pastası

Dubai Brownie Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Brownie tabanı (24-26 cm taban çapı):

  • 125 gram tereyağı
  • 150 gram bitter çikolata
  • 3 yumurta
  • 160 gram esmer toz şeker
  • Yaklaşık yarım tatlı kaşığı vanilya özütü yahut 1 paket vanilin
  • 150 gram un
  • 5 gram kabartma tozu (yaklaşık 1/3 paket)
  • 20 gram kakao
  • 1 tutam tuz

Fıstıklı kadayıf katmanı:

  • 300 gram ince tel kadayıf
  • 140 gram tereyağı
  • 4 yemek kaşığı fıstık kreması (yaklaşık 260 g)
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi (yaklaşık 50 g)
  • 1 yemek kaşığı tahin

Krema:

  • 250 gram mascarpone peyniri
  • 300 ml krema
  • 2 paket krema sertleştirici (krem tartar yahut „sahnesteif“ da olur)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi yahut fıstık kreması

Çikolata ganaj:

  • 200 gram sütlü çikolata
  • 100 ml krema

Dubai Brownie Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 175°c (üst-alt ısıtma) ayarında ısıtın. Kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın.
  2. Tereyağı ve çikolatayı bir derin tencerede orta ateşte eritin ve biraz soğumaya bırakın.
  3. Yumurta, esmer şeker ve vanilyayı yaklaşık 3 dakika çırpın.
  4. Çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
  5. Un, kabartma tozu, kakao ve tuzu ekleyip kısa müddet karıştırın.
  6. Karışımı kalıba dökün, düzleştirin.
  7. Yaklaşık 19–22 dakika ortası fırında pişirin (ne kadar kısa pişerse içi o kadar yumuşak kalır). Kürdan testi yapabilirsiniz. Akabinde soğumaya bırakın.
  8. Şimdi kadayıfı küçük küçük doğrayın.
  9. Tereyağı ile orta-yüksek ateşte altın rengi alana kadar kavurun (15 dakikayı bulabilir).
  10. Ocaktan aldıktan sonra fıstık kreması, fıstık ezmesi ve tahinle karıştırın.
  11. Biraz soğumaya bırakın.
  12. Krema için mascarpone, krema, krem şanti sertleştirici (krem tartar yahut sahnesteif) ve şekeri çırpın.
  13. Ardından fıstık kreması/ezmesini ekleyip karıştırın.
  14. Soğuyan brownie tabanını servis tabağına alın ve etrafını kelepçeli çemberle kapatın.
  15. Üzerine kadayıf karışımını yayın ve düzleştirin (10 dakika buzdolabında bekletebilirsiniz).
  16. Kremayı üzerine ekleyin, düzleştirin. Pastayı en az 3 saat, tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin.
  17. Ganaj için çikolatayı küçük kesimlere ayırın.
  18. Kremayı ısıtın ve çikolatanın üzerine dökün. 5 dakika bekletin.
  19. Karıştırın ve 10–15 dakika oda sıcaklığında bekletin.
  20. Ganajı, pastayı buzdolabında 1 saat beklettikten sonra üzerine dökebilirsiniz ve akabinde tekrar soğukta bekletebilirsiniz.
  21. Ama benim üzere ganajı pastanın çemberini çıkardıktan sonra dökmek isteyenler, en az 3 saat soğutma mühletine dikkat etmelidir.
  22. Tam soğuma mühletinden sonra çember çıkarılır, ganaj eşit formda üzerine dökülür. İsteyen, ganajın kenarlardan yavaşça akmasına müsaade verebilir.
  23. Son olarak fıstık ile süsleyin.
  24. Soğuk servis edin. Afiyet olsun!.

Dubai Brownie Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda 24 Kişilik Cheesecake (Videolu)
Yoğurtlu Kırmızı Köz Biber
Soya Soslu Tavuk
Efibadem Kurabiyesi
Fit Bruschetta
Şeftalisi Bol Şeftalili Kek
Hdabla | © 2025 |