Dövme Çorbası ( Kıymalı)

Dövme Çorbası ( Kıymalı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı dövme
  • 1 orta uzunluk kase kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kg yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı salça
  • Tuz

Dövme Çorbası ( Kıymalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk etapta dövmeler haşlanıyor (suyu biraz fazla koyabilirsiniz dövmeler suyu çekiyor ) ve güzelce pişiriliyor .
  2. Başka bir kapta un ve yoğurt güzelce karıştırılıyor ancak dikkatli olalım un topanlanmasın.
  3. Daha sonra yoğurdun kesilmemesi için pişen dövme suyundan biraz ayırıp yoğurdun içine dökelim daha sonra yoğurdu tam dövmenin içine boşaltalım ( çokça karıştırmak gerekiyor).
  4. Ayrı bir tavada kıymayı güzelce kavurup salçayı ekleyelim ,ardından ezilmiş sarımsağı koyup güzelce kavuralım .
  5. Sonrası da kıymayı da tenceremize boşaltalım ve tuzu ek edelim ve 5 ila 10 dakika kaynatıp altını kapatabiliriz afiyet olsun.

Dövme Çorbası ( Kıymalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kızartma Yapmadan Tek Seferde Fırında Sebzeli Köfte
Çikolatasız Çikolata Sosu
Tyrokafteli Mezesi (Ekmek Üstüne)
Soğan Çorbası
Airfryer’da Kek
Kabak Dolması
Hdabla | © 2025 |