Dört Kaşık Çorbası

Dört Kaşık Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Terbiye için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Üzerine;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/2çay kaşığı pulbiber

Dört Kaşık Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru soğanı incecik doğrayalım, zeytinyağı eği ile bir arada pembeleştirelim ,ardından bakliyatları yıkayalım ,süzelim .
  2. Pembeleşen soğanın üzerine ekleyelim 1-2 dakika kavuralım ,üzerine yedi su bardağı sıcak su ekleyelim ,orta ateşte 10-15 dk kadar pişirelim.
  3. Terbiye için derin bir kaseye yoğurt ,yumurta sarısı ve unu alıp karıştıralım, terbiyeyi çırptıktan sonra kaynamakta olan çorbanın suyundan bir kepçe alalım terbiyeye karıştıralım .
  4. Sonra yavaş yavaş tencereye terbiyeyi döküp karıştıralım ,ara orta karıştırarak 5 dakika daha bu formda pişirelim tuz ve karabiber ekleyelim.
  5. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağında bir tatlı kaşığı nane ve yarım çay kaşığı pulbiberi kızdıralım.
  6. Çorbamıza ek edip karıştıralım. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun🥰.

Dört Kaşık Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağ Çekmeyen Pişi
Erişteli Yeşil Mercimek Yemeği (Tutmaç Çorbası)
Kıymalı Ispanak Yemeği
Ev Baklavası Tarifi
Kaşarlı Sucuklu Poğaça
Günün En Güzel Saati
Hdabla | © 2025 |